Skip to content
Barcelona: +34 93 737 80 68 - Baix Llobregat: +34 93 595 10 80 | Contact | |

VI Jornades Grup TLP Barcelona: Tractament Basat en la Mentalització

Les explicacions sobre aquesta nova teràpia van despertar un gran interès per part dels més de 170 professionals de la salut mental que van assistir a les sessions impartides pel Dr. Efraín Bleiberg, celebrades aquest cap de setmana.

Pel president del Grup-TLP Barcelona, Alfons Icart, es tractava d’incorporar, en la nostra pràctica clínica, una nova manera d’entendre i tractar el maneig de les emocions, del pacient i del terapeuta.

Barcelona, 7 de març del 2017 La sisena edició de les Jornades que anualment organitza el Grup-TLP Barcelona han reunit aquest cap de setmana prop de 170 professionals de la salut mental catalans i de la resta de l’Estat per conèixer, de primera mà,  el Tractament Basat en la Mentalització (MBT), una de les teràpies més novedoses i efectives en el tractament dels trastorns límits de la personalitat (TLP).

Originalment desenvolupat pels Drs. Peter Fonagy i Anthony Batemen, l’MBT ha estat adaptat exitosament per al tractament d’adolescents amb trastorns borderline, així com per a problemes d’autoagressió, abús de drogues, trastorns d’alimentació i per al tractament de famílies i parelles, entre d’altres.

L’encarregat d’exposar les claus d’aquesta teràpia va ser el doctor Efraín Bleiberg, professor de Psiquiatria i director de Psiquiatria de nens i adolescents a la prestigiosa escola de Medicina Baylor (Huston, Texas – Estats Units). En les diverses sessions, el Dr. Bleiberg va explicar els darrers avanços en la recerca relacionada amb l’MBT així com les implicacions d’aquest nou model per conceptualitzar la psicopatologia com una falla en la confiança epistèmica i en l’aprenentatge social.

Alfons Icart, president Grup-TLP Barcelona, va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta sisena edició d’unes Jornades que anualment porten a Barcelona les figures més rellevants de l’àmbit internacional en el camp del Trastorn Límit de la Personalitat. Enguany, segons Icart, es tractava d’incorporar, en la nostra pràctica clínica, una nova manera d’entendre i tractar el maneig de les emocions, del pacient i del terapeuta que, sens dubte, va despertar un gran interès entre els assistents.

 

Back To Top