Skip to content
Barcelona: +34 93 737 80 68 - Baix Llobregat: +34 93 595 10 80 | Contact | |

5è congrés de la International Society of Transference Focused Psychotherapy (ISTFP) a Barcelona

El 5è Congrés de la International Society of Transference Focused Psychotherapy (ISTFP) va reunir a la capital catalana, del 30 de setembre al 2 d’octubre, més de 300 experts de tot el món interessats en els nous descobriments relacionats amb la Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (TFP). Aquest tipus de psicoteràpia és d’orientació psicoanalítica, desenvolupada pel Professor Otto Kernberg que es basa en la teoria de les relacions d’objecte. Té com a objectiu fonamental una major integració de la identitat del pacient i una millora significativa de la funcionalitat en els diferents àmbits de la vida, tant afectiu-relacional com social i laboral.

A més de l’èxit de participació, amb professionals procedents de 24 països diferents i dels 5 continents, cal remarcar la notable qualitat de les diferents ponències i treballs presentats, així com l’excel·lent organització del congrés dut a terme pel Comitè Organitzador Local format per professionals del Grup-TLP Barcelona i presidit pel Dr. Joan Vegué (Vicepresident del Grup-TLP Barcelona).

A banda de la participació en els diferents comitès de la ISTFP (formació, recerca, serveis psiquiàtrics, adolescència, relacions públiques i ètica) cal destacar la gran acollida dels dos taller de formació precongresuals organitzats pel Grup-TLP: Introducció a la TFP (Dr. Joan Vegué i Dr. Luis Valenciano) i Introducció a la TFP Adolescents (Teresa Ribalta, Alfons Icart i Brenda Tarragona).

Respecte les presentacions en el propi congrés, el Sr. Alfons Icart (president del Grup-TLP Barcelona) va moderar la ponència Transference patterns in Personality Disorders a càrrec del professor Kernberg (fundador de la TFP).

 

 

El Dr. Joan Vegué, a banda de participar tant en la inauguració com en la cloenda del congrés, va ser, dilluns matí, el moderador del simposi simultani amb el tema TFP en els diferents serveis psiquiàtrics i, dimarts matí, el moderador de la sessió plenària Extending the límits of TFP a càrrec de Eve Galigor de NY.

 

 

La Sra. Mª Jesús Rufat va presentar una ponència sobre l’aplicació de la TFP en grups psicoterapèutics en el simposi simultani de dilluns matí dedicat a la Psicoteràpia grupal. En la sessió de tarda del mateix dilluns, va participar també amb la presentació del Resultats preliminars de l’Escala STIPO-R.

 

La Sra. Teresa Ribalta va presentar la ponència sobre l’Institut TFP al simposi sobre la implementació del pla d’estudis de TFP a diferents països, i la Dra. Eulàlia Ripoll va presentar la ponència sobre el funcionament dels grups terapèutics i l’aplicació de la TFP a la Clínica Llúria.


Cal destacar el gran interès suscitat amb aquests diferents treballs, posant èmfasi en els aspectes innovadors de la TFP en els diferents enquadraments terapèutics.

Amb motiu de la celebració d’aquest congrés, la Cadena Ser recull una entrevista amb el professor Otto Kernberg (fundador de la TFP) i el Dr. Joan Vegué (director mèdic de CPB Serveis Salut Mental i vicepresident del Grup-TLP Barcelona).

 

Es pot escoltar al següent enllaç (minut 7:40):
http://play.cadenaser.com/audio/370RD010000001396609/

Back To Top