Skip to content
Barcelona: +34 93 737 80 68 - Baix Llobregat: +34 93 595 10 80 | Contact | |

VIII Jornada Grup-TLP Barcelona

Els passats 6 i 7 de maig es van celebrar les VIII Jornades de Grup-TLP Barcelona. Aquest any el tema principal ha estat el Diagnòstic diferencial de l’Organització Límit de la Personalitat (OLP) i hem tingut el luxe de comptar amb el prof. Otto Kernberg. Kernberg és psiquiatra i psicoanalista, director del Personality Disorders Institute de Nova York i professor de Psiquiatria de la Well Medical College de la Universitat de Cornell. És el fundador de la Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència i president honorari de la International Society of Transference Focused Psychotherapy (ISTFP).

Amb més de 280 professionals inscrits i arribant a diferents parts de món, la jornada va ser inaugurada el dijous 6 de maig pel Dr. Joan Vegué, vicepresident de Grup-TLP Barcelona, ​​i la Sra. Magda Casamitjana, directora de el Programa d’abordatge intensiu i integral de casos de salut mental d’alta complexitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A continuació, el prof. Kernberg va fer una ponència sobre diagnòstic diferencial entre la OLP i l’espectre autista i els trastorns afectius. Després d’una petita pausa, va tenir lloc una supervisió d’un cas d’adolescents, a càrrec de la Dra. Tuulikki Trias, psiquiatra de la Fundació Orienta, que va aportar als assistents la visió del fundador de la TFP sobre diferents intervencions terapèutiques.

El segon i últim dia de la jornada, el divendres 7 de maig, el prof. Kernberg va començar amb la seva ponència sobre diagnòstic diferencial entre l’OLP i els problemes a l’adolescència, el trastorn per estrès posttraumàtic i el TDAH. Va continuar amb la supervisió d’un cas d’adults, on la Sra. Victoria López, psicòloga clínica de CPB-SSM, va aportar als assistents un cas per reflexionar al voltant del diagnòstic i on el prof. Kernberg va aclarir què és el fonamental a tenir en compte en aquest procés. Finalment, la Sra. Natalia Calvo, membre de la Junta Directiva de Grup-TLP Barcelona, ​​va clausurar la jornada agraint al professor les seves excel·lents aportacions i a tots els assistents el seu interès i les seves grans intervencions.

Des del Grup-TLP Barcelona volem donar les gràcies a tots els professionals que han format part de la jornada per la seva implicació i a tots els inscrits pel seu interès. I en especial, donar-li les gràcies al prof. Kernberg per participar en aquesta jornada i deixar-nos gaudir de les seves meravelloses ponències un cop més.

Back To Top